Moose - Logo

Moose 2021 gaat niet door

Meer dan 55 jaar Scouts-en gidsenbal ervaring gecombineerd met een nieuwe, frisse insteek van Moose. Kortom, het ideale recept voor een feestje van formaat!
Op zaterdag 27 november trekt Scouting Deinze opnieuw alle registers open. Voor de 9e keer openen we de deuren van de Brielpoort voor iedereen die zin heeft om eens helemaal uit de bol te gaan. En na de hele COVID-periode hebben wij er alvast meer zin in dan ooit, jullie ook?

Dit jaar veranderen we misschien een aantal vaste elementen - zo zal er geen tent zijn - maar de bakken sfeer, steengoede muziek en duizelingwekkende inkleding blijven vaste partners. We zijn goed in feestjes bouwen en iedereen die het bewijs wil zien, nodigen we graag uit op Moose 2021! De afwezigen hebben ongelijk. Sowieso.

27 november 2021 staat sinds enkele maanden in kanjers van letters in onze agenda: MOOSE

We hebben er zo veel zin in! We zijn allemaal super enthousiast om jullie een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het wordt een feestje van formaat, eentje om u tegen te zeggen, want na zo lang mag het eindelijk weer….of mocht. Want ook deze keer steekt Corona ons stokken in de wielen.

Toen op woensdag 17/11 de beslissingen van het Overleg Comité binnen sijpelden, was het toch wel even slikken. We hadden de keuze tussen verplicht de ganse avond een mondmasker dragen, of elke gast een zelftest laten doen voordat hij/zij de zaal betreed. Dat is zowat kiezen tussen de pest en de cholera.

Na lang beraad intern en in samenspraak met de bevoegde instanties hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Met heel veel spijt in het hart hebben we besloten dat Moose volgende week niet zal doorgaan. Hoewel de rompslomp van het zelftesten en alles wat daar bij komt kijken mits heel wat goodwill en inspanning eventueel haalbaar zou kunnen zijn, willen wij als jeugdbeweging vooral onze verantwoordelijkheid opnemen. Met 1500 mensen samen feesten lijkt ons in de huidige situatie niet verantwoord. We willen er samen alles aan doen om de coronacijfers zo snel als mogelijk weer naar beneden te krijgen, zodat we hopelijk de komende feestdagen in ‘normale’ omstandigheden kunnen vieren.

Wij hebben uiteraard geen glazen bol en we kunnen alleen maar hopen dat de situatie zich zo snel mogelijk normaliseert, maar voor ons is Moose absoluut geen afstel! We beloven jullie, van zodra het mogelijk is, van zodra het weer kan en mag, zullen wij Deinze alsnog verblijden met ons evenement. Ons enthousiasme en de goesting om te feesten blijft even groot!

Alle tickets blijven dan ook geldig tot de volgende editie van Moose, dat hopelijk in 2022 zal plaatsvinden.

We hopen op jullie begrip en steun voor deze hartverscheurende keuze. Laat ons samen dat verdomd virus voor eens en altijd indijken en laat ons vooral gezond blijven!

Hou jullie allemaal goed, hef volgende week zaterdagavond eens het glas op Moose en dan klinken we volgend jaar in real life allemaal samen

Een stevige linker

Namens het FeestComité, Raad van Bestuur, en alle leden en leiding van Scouts en Gidsen Deinze

Moose is een organisatie van Scouting Deinze